Zbyt często w naszych czasach musimy widzieć i słyszeć o niezgodności wędlin z przyjętymi standardami. Że po prostu nie musimy słuchać o strasznych składnikach i niezrozumiałym rodzaju wypełniaczy i konserwantów, które znajdują się w kiełbasie. Ale jak trudno nie jeść rano kanapki z kiełbasą lub podczas przekąski w pracy. W takim przypadku w taki czy inny sposób konieczne jest poszukiwanie zamiennika.
Mamy zaszczyt zaoferować Państwu taki zamiennik w postaci doskonałego przepisu kulinarnego- & quot; Pastroma z kurczaka & quot;. Dodajmy trochę jasności, co to naprawdę jest i jak gotować makaron. Pastroma należy do potraw żydowskiej kuchni narodowej w oryginale przygotowywanej z wołowiny.
Przepis na pastromę został stworzony w celu zachowania mięsa, a także dobrze znanej peklowanej wołowiny. Będziemy przygotowywać pastroma z kurczaka, ale pomimo właściwości dietetycznych mięsa z kurczaka, smak naszej potrawy pozostanie na najwyższym poziomie. Po ugotowaniu tego dania na zawsze zapomnisz o kanapkach z kiełbasą.
Do gotowania potrzebujemy: 1. 500gr. filet z kurczaka; 2. Przyprawy - według własnego uznania (możesz kolendra, papryka, mieszanki różnych papryki i tak dalej.); 3. Sól-do smaku; 4. Czosnek-kilka ząbków ; 5. 2 łyżki. łyżki oleju roślinnego;
I tak zacznijmy przygotowywać przepis & quot; Pastroma z kurczaka & quot; : Początkowo przygotujemy marynatę, w tym celu przepuszczamy czosnek przez prasę i mieszamy w małym pojemniku z solą i przyprawami i dodajemy olej roślinny. To wszystko, nasza marynata jest gotowa do dalszego przygotowania przepisu. Teraz umyj filet i delikatnie osusz ręcznikiem. Po wysuszeniu zaczynamy smarować mięso wcześniej przygotowaną marynatą, podczas gdy mięso jest niejako masowane, pocierając naszą marynatę w mięso, pozwalamy, aby mięso leżało i moczyło się w marynacie przez około 40 minut. Następnie włączamy piekarnik i podgrzewamy do 250 stopni. Marynowane mięso kładziemy jeden na drugim i mocujemy za pomocą kulinarnej nici lub wykałaczek, dla których jest to wygodniejsze. Po wykonaniu manipulacji złóż mięso na folię i zamknij w piekarniku do protomowania.
Bardzo ważne! Nie prześwietlaj pastromy dłużej niż 12 minut, w przeciwnym razie ryzykujesz twarde, przesuszone mięso zamiast pysznego pastromy. Po 12 minutach wyłącz piekarnik i nie dotykając niczego, pozostaw pastromę w piekarniku na 4 godziny, aby doszła. Powtarzam, nie otwieraj piekarnika, w przeciwnym razie pastroma nie będzie w stanie osiągnąć gotowości. Pozostawiając go w piekarniku, tworzymy imitację palenia.
Mała wskazówka, najlepiej gotować pastroma wieczorem i pozostawić go w piekarniku do rana, a następnie na śniadanie, czeka na Ciebie najpiękniejszy kurczak pastroma z chudego mięsa dietetycznego. To danie doskonale komponuje się z warzywami. Na tym ośmielę się zakończyć i życzę smacznego! You will definitely like it exporntoons.net porn of various genres!